10 de gen. 2020

Fonts d'informació poc fiables

A la biblioteca, a l'apartat de les revistes, en veig una que es diu "Mente Sana". Em crida l'atenció perquè a la portada s'hi anuncia un article titulat "Trastorno límite de la personalidad. Cómo se puede detectar y ayudar". (1)

Agafo la revista y llegeixo l'article. El firma "Mª José Muñoz. Psicoterapeuta." L'escrit, pel que fa a la descripció del Trastorn límit de la personalitat (TLP), em sembla força deficient. De manera que la primera cosa que penso és que aquesta psicoterapeuta que el firma (si exerceix com a tal), no la recomanaria a ningú que busqués informació i ajuda relacionada amb el TLP. (2)

Aprofito i miro els titulars dels altres articles, però no en llegeixo cap (de manera que no en puc fer cap comentari). Ara bé, passant pàgines arribo al final, i a la pàgina oposada a la dels crèdits (directora, editora, col.laboradors/es, etc.), hi veig quatre anuncis, en colors, d'uns deu per set centímetres cada un, amb fotografies d'Alicia Galván, Fátima Molina, Sofía Santamaría i Lucía (aquesta sense cognom). Aquestes quatre senyores el que tenen en comú és que totes anuncien els seus "poders" com a tiradores de cartes i vidents.

Sens dubte, aquests quatre anuncis (al costat de la pàgina dels crèdits), són una bona referència de la seriositat de la revista.

--
(1) No sé trobar la data de publicació, suposo que correspon al desembre de 2019. Està editada per RBA, i és la nº 149.
(2) En lloc d'invertir energies detallant els motius pels quals em sembla un article dolent, i com que no és cap excepció pel que fa a la "informació deficient" o del tot desaconsellable que et pots trobar (sobretot a internet), em sembla més intel.ligent no entrar en cap anàlisi i només suggerir, per si algú busca informació fiable sobre el TLP, un lloc amb informació seriosa i útil sobre aquest tema: www.lawebdeltlp.org (de la Fundació TLP).