8 de des. 2022

Ha contactat amb l'Institut Pere Mata

Ha contactat amb l'Institut Pere Mata.
Si desitja parlar amb la Residència Monterols, premi 1.
Amb la Fundació, premi 2.
Amb comptabilitat, premi 3.
Amb recursos humans, premi 4.
Si coneix l'extensió, marqui-la.
En cas contrari, mantingui's a l'espera.
(petita espera i canvi de locució)
Por favor, espere hasta que le pongamos con su interlocutor.
(un minut d'espera)
Por favor, vuelva a llamar.
(et pengen)

Quan truques al Pere Mata en general sents aquesta màquina parlant unes quantes vegades, perquè el normal és que les trucades acabin amb el "Por favor, vuelva a llamar" final, i que llavors et pengin.

Si un dia "estàs de sort", i després d'unes quantes trucades al final aconsegueixes parlar "amb una persona" (si abans no te n'has cansat i ho has deixat estar), llavors et passen "a l'extensió" que et toca. 

Si abans que t'hi passin preguntes quin és el número de l'extensió, per tal d'estalviar-te un altre dia el calvari que t'han fet passar, et diuen que no te la poden dir.

Si quan et passen a l'extensió llavors fas la mateixa pregunta, la resposta és la mateixa: també et diuen que no et poden dir l'extensió. Et diuen que les normes que tenen són aquestes, que no se les poden saltar, que has de ser comprensiu.

Si dius que les normes són idiotes (no amb aquestes paraules, però de manera que quedi clara la idea), que són una falta de respecte de cara a la gent que truca i, sobretot, una immensa desconsideració cap a les persones ingressades, ja que amb aquest "protocol" la comunicació amb elles sovint esdevé impossible, et diuen que ho lamenten, que segueixen les instruccions.

Si insisteixes una mica, si els dius que les normes haurien d'estar al servei "de les persones ingressades", i no al servei "de no se sap qui o que", doncs igual: l'única resposta és que s'ha de seguir el protocol. 

Conclusió: al Pere Mata els importen molt les normes i els protocols i, en canvi, sembla que els importen poc les persones ingressades.

De fet, el funcionament de la centraleta és un indicador del funcionament del centre. Per exemple, de manera incomprensible, al Pere Mata hi ha persones amb "ingressos indefinits", a causa de criteris "mèdics" avui dia del tot obsolets. Tornant a la centraleta: que les persones que pateixen aquesta "condemna" a sobre tinguin tan complicat el contacte amb l'exterior, òbviament encara és més greu.

És greu perquè el Pere Mata és el referent de salut mental a les comarques tarragonines. I a sobre, resulta que quan els seus responsables fan alguna declaració, sempre és autoelogiosa. No hi ha mai cap autocrítica.